АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДЕЦА И МЕДИЦИ ОТ СЛИВЕН СЕ ВКЛЮЧИХА В ИНИЦИАТИВАТА ЗА ОТБЕЛЯЗВАНЕ НА СВЕТОВНИЯ ДЕН НА СПЕШНАТА МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ

В Световния ден на спешната медицинска помощ   деца  в Сливен се включиха в инициативата „Децата на България в подкрепа на Спешна помощ“
27.05.2021 / 18:00

В Световния ден на спешната медицинска помощ, който традиционно се отбелязва днес, на 27 май, деца от детските градини „Мак“ и „Божур“ в Сливен, се включиха в инициативата „Децата на България в подкрепа на Спешна помощ“. Събитието е насочено към децата до 12 г. възраст, с цел изграждане на разбиране, устойчива положителна нагласа към медиците от спешната помощ и отхвърляне на агресията, която се проявява към екипите.

Пред сградата на Общината днес малчуганите имаха възможност да разгледат два от специализираните автомобили на Центъра за спешна медицинска помощ и да се запознаят с част от медицинския екип. Те участваха в игри и отговаряха на въпроси за телефонния номер за спешни случаи 112, какво е облеклото на медиците от спешната помощ и как пациентите трябва да се отнасят към тях.

В края на събитието децата получиха илюстрирана книжка, осигурена от Община Сливен с приказка за спешната помощ. В знак на благодарност към всички работещи в сферата, малчуганите пуснаха в небето бели и червени балони с думите: „Спешна помощ, най-сърдечно Ви благодарим!“.

Проявата е по идея на Националната асоциация на работещите в спешната помощ и се провежда едновременно и в други градове на страната.

Връзки с обществеността

Община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев