АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

САЩ ОДОБРИХА ЛЕКАРСТВО ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА COVID

Коронавирус
27.05.2021 / 12:19

Администрацията по храните и лекарствата на САЩ одобри спешното лечение на COVID-19 с препарата Sotrovimab (VIR-7831) от британската фармацевтична компания GSK (GlaxoSmithKline) и нейния американски партньор Vir Biotechnology. Това се казва в изявление, публикувано в сряда на уебсайта на фармацевтичния регулатор, съобщава ТАСС.

Лекарството е одобрено за лечение на COVID-19 (заболяването, причинено от новия коронавирус), лек до умерен, при възрастни пациенти и юноши на възраст над 12 години, чието тегло надвишава 40 кг. Употребата на Sotrovimab е забранена за пациенти, които са хоспитализирани с Covid или се нуждаят от кислородна терапия.

Sotrovimab (VIR-7831) е лекарство, основано на един вид моноклонални антитела - клонирани молекули, произведени от имунната система и способни да свързват и неутрализират причинителя на определено заболяване. През март разработчиците на лекарства съобщиха, че пациентите с Covid понасят добре терапията. Клиничните изпитаания ще продължат и пациентите ще бъдат наблюдавани в продължение на 24 седмици.

Фармацевтичните компании GSK и Vir тестват и друго моноклонално антитяло, VIR-7832, което трябва да повиши имунитета на Т-клетките при COVID-19.

https://glasove.com/categories/novini/news/sashch-odobrikha-dve-lekarstva-za-lechenie-na-covid

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев