АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НИКОЛАЙ ХАДЖИГЕНОВ ТВЪРДИ, ЧЕ ПОДСЛУШВАНИТЕ ПОЛИТИЦИ СА 82-МА

Николай Хаджигенов
27.05.2021 / 09:04

82-ма политици са били подслушвани у нас, като 1/3 от тях са от БСП. Това обяви в студиото на „Здравей България” по NOVA адвокат Николай Хаджигенов, съпредседателят на партията „Изправи се! Мутри вън!".

СРС-та са били прилагани както по време на протестите, така и преди изборите, твърди Хаджигенов. Според него разрешения за подслушванията са издавани от Специализирания наказателен съд.

По думите му със сигурност и самият той е сред подслушваните политици. „Работили са три служби – ГДБОП, ДАНС и "Вътрешна сигурност". Всеки мобилен оператор има служител по сигурността, който държи топли отношения с ДАНС и ГДБОП. На подслушването му е придадена формална законност", каза Хаджигенов.

„Откакто ГЕРБ са на власт, всички руски служби живеят у нас необезпокоявано. Кои са руските шпиони – тримата български полковници ли? Това е смешна история. Димитър Георгиев беше личната вълшебна пръчица на премиера Борисов – щраква с пръсти - подслушване, щраква с пръсти - шпиони. Нека да не забравяме, че независимият главен прокурор Цацаров беше всяка сряда при Борисов на оперативка. Сегашният главен прокурор пък му говори на „шефе“. Тази лична вълшебна пръчица трябваше да си отиде", заяви съпредседателят на „Изправи се! Мутри вън!" относно уволнението на шефа на ДАНС.

Той коментира и какво смята за новия председател на ДАНС - Пламен Тончев.

„Нямам представа дали това е правилният човек за позицията, но съдейки от служебната му биография, той е достатъчно компетентен", заяви Хаджигенов.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев