АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРАВИТЕЛСТВОТО ПРЕДЛАГА НА РАДЕВ ДА ОСВОБОДИ ШЕФА НА ДАНС

Димитър Георгиев
26.05.2021 / 12:39

Служебният премиер Стефан Янев обяви, че правителството предлага на президента Румен Радев да освободи председателя на ДАНС Димитър Георгиев. Янев заяви, че Георгиев е вземал политически мотивирани решения.

За председател на ДАНС се предлага Пламен Тончев, който работи в ДАНС като председател на регионална структура.

Миналата седмица служебният премиер Стефан Янев коментира в телевизионно интервю, че смени в службите ще има, след като стана ясно, че председателите на ДАНС и ДАР са били в дълъг неплатен отпуск.

Янев коментира смяната на председателя на ДАНС с мотива:

"С поведението си този председател създаде прецедент, с който накърни престижа на службата и създаде основание да се смята, че той предприема политически мотивирани действия за една длъжност, която е деполитизирана по закон. По отношение на другите председатели на служби, когато вземем решение, ще ви информираме надлежно".

Янев коментира и твърдения на политически опоненти, че служебното правителство работело с амбициозна програма да овладява държавата, като обясни, че то работи за да освободи държавата от незаконосъобразни практики и институциите трябва да работят в интерес на хората.

Янев каза още, че има критерии, по които ще бъдат сменяни служители на висши ръководни длъжности в държавата и администрацията като поясни:

"Техният критерий за оставане на длъжност, за оставане на работа, е тяхната почтеност и професионализъм. Ако констатираме, че има проблем с тези данни, ще предприемем необходимата смяна в каквато посока е необходима. Това го правя с уговорката, че такива смени ще се правят само на управленски нива - хора, които не показват професионализъм, които не показват почтеност и ангажираност към длъжностите, които заемат. Всички останали граждани, работещи в администрацията, да бъдат спокойни, не тръгваме да правим чистки, пучове или не знам още какви модерни думи".

Служебният премиер обяви още, че днес са назначени още 4-ма областни управители там, където през миналата седмица бяха определени изпълняващи длъжността. Така във всички областни администрации има назначени нови управители.

На днешното заседание на служебния кабинет стана ясно, че са осигурени средства за добавка от 50 лева за всички пенсионерите за месец юни.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев