АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРЕЗИДЕНТЪТ ЩЕ БЪДЕ НА ПОСЕЩЕНИЕ ВЪВ ВАТИКАНА И ИТАЛИЯ

Президентът Румен Радев
26.05.2021 / 09:51

Президентите на България и Република Северна Македония ще летят заедно до Италия и заедно ще отдадат почит пред делото на светите братя Кирил и Методий, съобщава БНТ.

От 26 до 28 май президентът Румен Радев е на посещение във Ватикана и Италия. По традиция българската делегация, водена от държавния глава, ще е на аудиенция при главата на Римокатолическата църква по повод 24 май- Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Тази година заедно с българската делегация ще пътува и делегацията на Република Северна Македония, водена от президента Стево Пендаровски, и заедно ще отдадат почит пред делото на светите братя Кирил и Методий в Рим. Тази съвместна визита е първа по рода си. Идеята е на президента Румен Радев. На път за Рим българският правителствен самолет ще спре в Скопие, за да вземе делегацията на Северна Македония и заедно ще летят до Италия.

В Рим Румен Радев ще отдаде почит пред паметника на легендарния войвода и революционер капитан Петко Войвода.

Ще участва и в официалното откриване на галерия „България" към Българския културен институт. По-късно президентите Радев и Пендаровски ще присъстват на подписване на споразумение за сътрудничество между Българската телеграфна агенция и информационната агенция на Република Северна Македония, съобщава още БНТ.

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев