АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БАЙДЪН И ПУТИН СЕ СРЕЩАТ В ЖЕНЕВА НА 16 ЮНИ

Президентът на РФ Владимир Путин и Джо Байдън
25.05.2021 / 21:38

Срещата на президентите на Русия и САЩ ще бъде на 16 юни. Новината потвърдиха и от Белия дом, и от Кремъл.

Владимир Путин и Джо Байдън ще разговарят в Женева, след като швейцарския град бе предпочетен сред няколкото предложения от различни страни.

Срещата ще се състои в края на първата европейска обиколка на американски президент, откакто е встъпил в длъжност през януари. Очаква се Джо Байдън да бъде в средата на юни в Европа за участие в срещите на върха на Г-7 и НАТО във Великобритания и Брюксел.

Кремъл публикува свое собствено изявление в което се казва, че срещата ще се съсредоточи върху "по-нататъшното развитие на руско-американските отношения" и "проблемите на стратегическата стабилност", наред с актуални въпроси като "взаимодействие в борбата срещу коронавирусната пандемия и уреждането на регионалните конфликти".

Междувременно говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че САЩ и Русия все още не са постигнали съгласие по всички подробности за срещата между президентите Джо Байдън и Владимир Путин.

Според прессъобщението на Белия дом целта на срещата е да се обсъди "пълен набор от наболели въпроси“ с цел възстановяване на "предвидимостта и стабилността" в отношенията между САЩ и Русия.

На 12 април Джо Байдън предложи на Владимир Путин среща на върха на територията на неутрална държава.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев