АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СТУДЕНТИТЕ В ЧАСТНИ УНИВЕРСИТЕТИ НАСТОЯВАТ ДА ПОЛУЧАВАТ СТИПЕНДИИ

 Снимка: БГНЕС
25.05.2021 / 10:12

Националното представителство на студентските съвети ще обсъди на съвещание възможностите и студентите в частните висши училища да получават стипендии. Време е проблемът да бъде решен, по думите на Доротея Николаева - председател на Студентския съвет във Варненския университет "Черноризец Храбър" :

"Студентите от частните висши училища не получават държавни стипендии. Това е една болна тема за нас и се опитваме да се справим с този проблем. Въпросът е от отсрещната страна, дали най-накрая ще открикнат на нашата молба и наистина ще наистина ще има някаква промяна. Има една дискриминация между студентите от държавен университет и студентите от частните висши училища".

Това каза Доротея Николаева, подкрепи я колегата й Цветан Митев: "Да, има, дори в момента предстои такава среща с всички частни висши учебни заведения, където ще обсъдим този проблем и се надявам след тази среща да имаме някакъв готов вариант за предложения и да го представим в Министерството на образованието, откъдето трябва да решат това."

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев