АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПУТИН: РУСИЯ ЩЕ ИЗБИЕ ЗЪБИТЕ НА ВСЕКИ, КОЙТО СЕ ОПИТА ДА ОТХАПЕ НЕЩО ОТ НЕЯ

Президентът на РФ Владимир Путин
20.05.2021 / 17:50

Русия периодично се сблъсква с опити да „отхапят“ нещо от нея, но ще избие зъбите на всеки, който се опита да го направи. Това заяви в четвъртък руският президент Владимир Путин на заседание на организационния комитет "Победа", съобщава ТАСС.

Според руския президент някои публично се осмеляват да твърдят, че сибирското богатство несправедливо принадлежи само на една държава. "Странно е да чуваш такива неща, особено публично, но понякога звучат", заяви Путин.

"Всеки иска да ни захапе някъде или да отхапе нещо от нас. Но те трябва да знаят, тези, които смятат да направят това, че ще им избием зъбите, за да не могат да хапят", подчерта руският президент. "Това е очевидно. И гаранцията е развитието на нашите въоръжени сили", добави той.

Владимир Путин посочи, че Русия има колосален потенциал. Територията на страната остава най-голямата в света, припомни той. "Изглежда, че 146 милиона души не са толкова много в сравнение с онези страни, в които живеят стотици милиони граждани, или дори повече от милиард. Но това все още се счита за много", подчерта Путин.

Според него по всяко време се случва едно и също: щом дадена държава стане по-силна, веднага се откриват причини за ограничаване на нейното развитие. Путин припомни изявлението на император Александър III за Русия: „Те се страхуват от нашата необятност“. В същото време някои в чужбина смятат Русия за твърде голяма дори след разпадането на СССР, отбеляза Путин.

Според него Съветският съюз „не е нищо повече от историческата Русия, само е наречена по различен начин, а идеологическото съдържание на държавата, разбира се, е различно, но от геополитическа гледна точка това е историческа Русия". "Дори след като една трета от потенциала е загубен, Русия все още е твърде голяма за някои", каза Владимир Путин.

Той е уверен, че ще продължат опитите да бъде сдържана Русия, тъй като много противници просто не се нуждаят от такава държава.

„Каквото и да правим, колкото и да се стремим да задоволим апетита на онези, които се опитват да ни сдържат, сдържаността ще продължи, защото много от нашите противници просто не се нуждаят от държава като Русия“ каза държавният глава.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев