АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РУМЕН РАДЕВ ОБСЪДИ ЕВРОПЕЙСКАТА ИНТЕГРАЦИЯ НА ЗАПАДНИТЕ БАЛКАНИ С КИРИАКОС МИЦОТАКИС

Президентът Румен Радев и Кириакос Мицотакис
20.05.2021 / 11:46

Президентът Румен Радев проведе днес телефонен разговор с министър-председателя на Република Гърция Кириакос Мицотакис. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Европейската интеграция на страните от Западните Балкани, теми от дневния ред на двустранното партньорство между България и Гърция и сътрудничеството за преодоляване на последиците от епидемичната обстановка в двете страни бяха във фокуса на разговора.

Обща бе позицията, че политиката на разширяване на ЕС със страните от Западните Балкани е реална инвестиция в стабилността на региона. Затова, според държавния глава, е необходима неотклонна подкрепа за осъществяване на необходимите реформи в страните-кандидатки за изпълнение на Копенхагенските критерии за присъединяване към ЕС. Изграждането на истински отношения на добросъседство е най-сигурният и бърз път за постигане на пълноправно членство в Европейския съюз, посочи още президентът Радев.

Повишаването на енергийната свързаност и постигането на реална диверсификация в региона, както и ускоряването на процеса по изграждане на интерконектора между България и Гърция също бяха теми на разговора.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев