АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ СЕ СРЕЩНА С ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ПЛАНИНСКАТА СПАСИТЕЛНА СЛУЖБА ПРИ БЧК-СЛИВЕН

Ръководителят на екипа Николай Сотиров подари на кмета книгата „85 години планинска спасителна служба в България“ на Пенчо Бабукчиев и колектив
17.05.2021 / 17:38

Работна среща на кмета Стефан Радев с представители на Планинската спасителна служба към БЧК се проведе днес. Те запознаха кмета и неговия заместник Камен Костов с дейността си, спецификата на работа и актуални теми. Беше обсъдено сътрудничеството между спасителната служба и Общината, както и възможностите за още по-добро бъдещо съвместно взаимодействие.

Ръководителят на екипа Николай Сотиров подари на кмета книгата „85 години планинска спасителна служба в България“ на Пенчо Бабукчиев и колектив. Това е първото мащабно издание за службата, съставено от дългогодишни спасители, които са участници и преки свидетели в голяма част от описаните събития. Книгата представя историята на планинското спасяване в България, данни за възникване на туристическото движение, за първите инциденти импровизираните спасителни команди за оказване на помощ в планината и др.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев