АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ИНВЕСТИТОРИТЕ В „ГРАДУС“ ОЩЕТЕНИ С НАД 24 МЛН. ЛЕВА

 Собственикът на фирма „Градус“ Иван Ангелов и бизнесменът Светослав Илчовски.
10.05.2021 / 10:58

Инвеститорите в „Градус“ са ощетени с повече от 24 милиона лева заради твърденията в парламентарната комисия, уронващи престижа на компанията. Това се казва в съобщение на дружеството, публикувано на сайта на Българската фондова борса. Припомням, че след изявлението на бизнесмена Светослав Илчовски за „кухи фирми“ и увеличаване на оборота „с нашите пенсии“, акциите на компанията поевтиняха с десет За втори път от заседанието на комисията по ревизия, ръководена от Мая Манолова, в което бяха изказани твърдения за престъпни деяния на компанията „Градус“, дружеството реагира през Българската фондова борса.

В позицията ѝ от днес се припомня цялата история на компанията, която бе листната на борсата през юни 2018 чрез аукцион, организиран от БФБ. От тогава до 5 май тази година акциите бележат поскъпване с 13 %.

„Това е най-прозрачният метод за публично предлагане, при който крайната цена се определя от пазарните участници, а не от „Градус“, е записано в позицията“, пишат от компанията.

В първичното публично предлагане участваха над 1200 инвеститора, включително международни инвеститори, банки, пенсионно-осигурителни и застрахователни дружества, частни фирми и стотици непрофесионални инвеститори.

Седем от деветте пенсионни фонда са инвестирали в акции на компанията, като от юни 2018 г. до момента те са увеличили дела си, показва справка на Националното радио.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев