АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ВАКСИНИРАНИ БЪЛГАРИ СЪС СПУТНИК V: ИМАМЕ ВИСОК ТИТЪР НА АНТИТЕЛА И НУЛЕВИ СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ

д-р Диян Иванов и съпругата му - д-р Йорданка Чанева
29.04.2021 / 10:01

„Следим всичко с голям интерес. Ние се ваксинирахме преди 4 месеца - имаме много висок титър на антитела и нулеви последствия, като странични ефекти.

Следим и информацията за „Спутник” и страничните ефекти. Тя също е векторна ваксина, но е по-различна от останалите”, разказа д-р Диян Иванов в ефира на „Здравей, България”.

Той и съпругата му - д-р Йорданка Чанева, се ваксинираха с руската ваксина „Спутник V”. „Ако имаше странични ефекти след ваксината, това нямаше да остане скрито. В Русия има над 20 000 ваксинирани.

Сериозни усложнения няма как да останат скрити, още повече, че това се следи от международни организации”, обясни д-р Чанева. Д-р Иванов разказа за независимо проучване в Унгария, което сравнява 5 различни ваксини.

По всички показатели „Спутник V” е по-добра от останалите.Сънародниците ни са се ваксинирали през декември. Вече имат сертификат, който да удостовери, че са имунизирани. В него са описани и при какви случаи трябва да се посети лекар.

Има вероятност обаче тези сертификати да не важат при влизане в ЕС. В такъв случаи семейството ще трябва да си направи PCR тест, който е напълно безплатен в Русия.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев