АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ ЗА ВРЪЩАНЕТО НА МАНДАТА НА ИТН: ПОЛИТИЧЕСКИ СТРАХЛИВЕЦ!

Бойко Борисов
26.04.2021 / 10:48

Държавата губи ценно време. 200 млн. ще хвърлим явно още за избори. Партията на Слави Трифонов имат подкрепата на 165 гласа. Страхливец е този, който със 165 депутата казва, че не му достигат. Дори Тодор Живков не е имал абсолютно мнозинство. Това обяви Бойко Борисов, който се включи на живо в профила си във Фейсбук, за да коментира Плана за възстановяване и развитие. Не знам как българите считат, че е редно с генерално пълномощно да се управлява. С цялото ми уважение към Антоанета Стефанова, но, ако тя е премиер, за всяко нещо ще ходи да пита Трифонов ли?! Как ще стане? Това е голям страх.

Борисов: Слави Трифонов е страхливец. И Тодор Живков не е имал абсолютно мнозинство

"Никой не оспорва световната титла по шах, но тук става дума за спорта управление. Г-н Трифонов трябва да отиде и да каже защо се отказва", добави Борисов. Той отново предложи помощ, макар и непоискана.

"Това е политически страхливец! Страхливец със 165 подкрепящи депутати, да иска 240 народни представители", каза той.

Премиерът в оставка заяви, че няма как да се управлява една държава чрез пълномощно.

"Антоанета Стефанова ще ходи за всяко нещо да пита депутата Трифонов ли", запита той.

"Планът за растеж и развитие е в четири стълба. България има 12 милиарда евро безвъзмездна помощ. За плана за развитие парите ще отидат за наука и иновации, подкрепа за домакинствата за соларни панели, за бизнеса, енергийната ефективност на жилищата и в железниците за екологичен транспорт, като отчете и новите отсечки на метрото", обяви Борисов.

Той подчерта, че "толкова много време се чака да чуем министрите на Слави Трифонов".

"Според мен партията, която управлява, трябва да отиде да си вземе мандата и е редно да обясни защо със 165 мандата не може да управлява. Да си покаже министрите. Ние им предложихме мажоритарния вот. Какво ще се случи следващите месеци? Отново ще се дадат над 50 милиона за избори. Вместо тези пари да бъдат дадени на хората, ние ще търсим абсолютно мнозинство за някого", заяви премиерът Бойко Борисов

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев