АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РУСИЯ ВРЪЩА ВОЕННИТЕ СИ В БАЗИТЕ СЛЕД МАЩАБНИ УЧЕНИЯ

Министърът на отбраната на РФ Сергей Шойгу
22.04.2021 / 20:21

Министърът на отбраната Сергей Шойгу реши да завърши изненадващата проверка в южния и западния военен окръг на Русия. Той нареди до 1 май тази година войските, участвали в мащабните учения, да се върнат в базите си, предаде ТАСС. "Смятам, че целите на внезапната проверка са напълно постигнати. Войските демонстрираха способност да осигурят надеждна отбрана на страната", заяви Шойгу в Крим на среща за резултатите от проведените военни учения.

„До 1 май 2021 г. да се върнат личния състав на 58-ма армия от Южния военен окръг, 41-ва армия на Централния военен окръг, 7-ма, 76-а десантно-щурмова и 98-а въздушно-десантна дивизии на въздушно-десантните войски в пунктовете за постоянна дислокация“, нареди Шойгу в четвъртък на среща в Крим.

Освен това той отбеляза, че оборудването и оръжията на 41-ва армия, които се планира да бъдат използвани в стратегическите учения „Запад-2021“, трябва да бъдат разположени в полевите паркове на полигона Погоново и да бъдат организирани тяхната поддръжка и надеждна защита.

Над 10 хил. военни участват в активната фаза на междувидовото учение в Крим, както и над 1200 единици въоръжение и военна техника от комбинираните оръжия на Южния военен окръг, Черноморския флот, Каспийската флотилия, включително повече от 40 бойни кораба и 20 кораба за снабдяване. Отработват се задачи по нанасяне на ракетно-въздушни удари и тяхното отблъскване, използването на безпилотни самолети и крилати ракети, както и борбата срещу тях посредством военна и морска ПВО, съобщават още от руското военно министерство, съобщи по-рано днес руското военното министерство.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев