АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ: И ПРЕЗ МАЙ ВСИЧКИ ПЕНСИОНЕРИ ЩЕ ПОЛУЧАТ ДОБАВКАТА ОТ 50 ЛВ., С КОЯТО ГИ ПОДКРЕПЯМЕ ВЕЧЕ БЛИЗО ГОДИНА

  Бойко Борисов и  Кирил Ананиев
22.04.2021 / 16:00

"И през месец май всички български пенсионери ще получат към пенсиите си добавката от 50 лева, с която ги подкрепяме вече близо година заради пандемията. Осигурили сме над 1 милиард лева, така че близо 2 100 000 пенсионери да получават допълнителната сума всеки месец, независимо от размера на пенсиите им, от август миналата година. Разходите само за добавките през месец май надхвърлят 104 милиона лева". Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов по време на извънредното правителствено заседание, проведено чрез видеоконферентна връзка.

Борисов: И през май всички пенсионери ще получат добавката от 50 лв., с която ги подкрепяме вече близо година

"Пакетът със социално-икономически мерки, от който е част и подкрепата за българските пенсионери, дава резултат. Всички анализи, включително на Световната банка, сочат, че добавките за пенсионерите са полезни в кризата. Наред с това подпомагаме работещите на първа линия в борбата с COVID-19, както и бизнеса", посочи още Бойко Борисов.

Тази подкрепа за пенсионерите е част от пакета със социално-икономически мерки, които правителството реализира заради пандемията, допълват от МС.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев