АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ВЛАДИМИР ПУТИН Е ПРИЕЛ ПОКАНАТА ЗА УЧАСТИЕ В ОНЛАЙН СРЕЩАТА ЗА КЛИМАТА, ОРГАНИЗИРАНА ОТ БАЙДЪН

Президентът на РФ Владимир Путин
19.04.2021 / 20:22

Президнтът на РФ Владимир Путин ще говори на срещата на върха по въпросите на климата на 22 април, съобщи пресслужбата на Кремъл, цитирана от РИА Новости и Агенция "Фокус".

По-рано Белият дом съобщи, че Джо Байдън е поканил 40 световни лидери, включително руския си колега, на събитие, което Вашингтон организира на 22-23 април във виртуален формат.

"Владимир Путин ще очертае подходите на Русия в контекста на установяване на широко международно сътрудничество, насочено към преодоляване на негативните последици от глобалните климатични промени", се казва в съобщението.

Организаторите искат срещата на върха да съвпадне с Деня на Земята. Освен президнтът Путин, в нея ще вземат участие висши служители от Китай, Великобритания, Германия, Австралия, Франция, Турция, Индия, Италия, Испания, Мексико, Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства и други страни.

Мероприятието е обявено като крайъгълен камък преди 26-та конференция на страните по Рамковата конвенция за изменението на климата, насрочена за ноември в Шотландия.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев