АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОБЩИНА СЛИВЕН ОБЯВЯВА ПРИЕМ НА НОМИНАЦИИ ЗА НАГРАДАТА „АРГИРА ЖЕЧКОВА“ ЗА 2021 Г.

Аргира Жечкова
15.04.2021 / 15:09

Община Сливен разкрива процедура за номинации за наградата „Аргира Жечкова“ за 2021 година. С нея се удостоява жена-учител и общественик с принос за издигане престижа на учителската професия и доказани високи професионални умения като преподавател и възпитател на младото поколение.

Обществената комисия определя носителя на наградата „Аргира Жечкова” от постъпилите предложения на педагогически колективи, неправителствени организации и/ или инициативни комитети. Предложенията, освен творческата биография на кандидата, трябва да съдържат справка за педагогическите постижения и справка за обществено-полезната дейност на номинирания, а комисията има право да изисква допълнителна информация за предложените кандидати. Правилата за организацията на работата на обществената комисия са достъпни от сайта на Общински съвет-Сливен http://obs.sliven.bg/.

Предложения се приемат до 16 ч. на 10 май в деловодството на Община Сливен на хартиен носител, както и в електронен вариант на е-mail nagrada_a_jechkova@abv.bg

Наградата носи името на Аргира Жечкова, преподавател в сливенското девическо училище и инициатор за основаването през 1870 г. на четвъртото в България женско дружество „Майчина длъжност“, и се присъжда на жена педагог.

По традиция наградата се връчва в навечерието на 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, но поради въведените ограничения за недопускане на разпространението на COVID-19, е възможно и през 2021 г. наградата да бъде връчена на Димитровден – празник на град Сливен.

Снимка: Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“ - Сливен

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев