АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ: НЯМА ДА СЪМ КАНДИДАТ ЗА ПРЕМИЕР

Бойко Борисов
14.04.2021 / 11:20

Аз няма да съм кандидат за премиер в новия кабинет, който ще бъде предложен от ГЕРБ, ще бъде предложен друг кандидат, заяви във Велико Търново в отговор на въпрос на БНР Бойко Борисов.

ГЕРБ ще подходи отговорно към съставянето на ново правителство заради избирателите подкрепили партията. Това заяви премиерът Бойко Борисов по-рано на днешното правителствено заседание, като призова и другите да постъпят отговорно:

„Нека всички да подходят така отговорно – има по Конституцията ред и начин, по който се действа. Когато получим мандата като първа политическа сила, най-отговорно ще се отнесем към него. Оттам нататък, след като преценят другите партии дали ще ни подкрепят, или не, има конституционен начин за действие“.

Премиерът категорично заяви, че няма страх от служебно правителство:

„Този въпрос означава за тези, които го задават, че те се страхуват за демокрацията. Защото едно служебно правителство има ролята да направи честни избори.

„Тези, които задават въпроса дали ни е страх от служебно правителство, самите те се страхуват от демокрацията“

В коментар за ваксините срещу коронавируса Борисов заяви, че има кой да се произнесе дали различните ограничения върху ползването им представляват търговска война. Премиерът допълни, че това може да попречи на ваксинационния план у нас.

Правителството провежда днес последното си редовно заседание преди да подаде оставка пред новия парламент. До избирането на нов състав на Министерския съвет кабинетът на ГЕРБ и „Обединени патриоти“ ще заседава в оставка.

В предварителния дневен ред за днес е предвидено да се одобрят допълнителни разходи по бюджета на Комисията за защита на личните данни.

С решение ще се разпореди на държавните предприятия и търговските дружества с държавно участие, да внесат в полза на държавата отчисления от печалбата си. Част от дневния ред е учредяване на право на строеж върху три имота управлявани от Министерството на отбраната, а други държавния имоти да се предоставят за управление на Държавната петролна компания.

Правителството ще открие и процедури за концесия на морските плажове „Буните - запад“ и „Буните - изток“ в община Варна и на ивицата „Устие на река Велека“ в Синеморец.

Очаква се да бъде прекратена процедурата за концесия на плажа „Къмпинг - юг“ в община Царево.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев