АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЛАВРОВ: ЗАРАДИ РЕЙТИНГА СИ СЕГАШНИЯТ КИЕВСКИ РЕЖИМ Е СПОСОБЕН НА БЕЗРАЗСЪДСТВО

Министърът на външните работи на РФ Сергей Лавров
12.04.2021 / 19:59

През последните дни в Кремъл не е постъпвало искане от украинския президент Володимир Зеленски за телефонен разговор с президента на Русия Владимир Путин, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Междувременно руският министър на външните работи Сергей Лавров коментира информацията за струпването на руски войски по границата с Украйна, както и активността на американския боен флот в Черно море:

„Задават се въпроси какво прави Руската федерация на границата с Украйна. Отговорът е много прост. Ние живеем там. Това е нашата страна. Какво правят Съединените щати с техните кораби и военнослужещи, които постоянно организират някакви мероприятия по линия на НАТО в Украйна, на хиляди километри от собствените си граници? Този въпрос засега остава без отговор“, заяви Сергей Лавров на съвместна пресконференция в Кайро с египетския си колега Семех Шукри.

Лавров за пореден път обвини властите в Киев в отказ да изпълнят одобрените от Съвета за сигурност на ООН мински споразумения и предупреди:

„Това може да приключи зле, защото в опит да възстанови рейтинга си сегашният киевски режим е способен да извърши безразсъдни действия“.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев