АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ТРИФОНОВ: ИМА ЯСНА ЗАКОНОВА ПРОЦЕДУРА, НИЕ СЪВСЕМ ЛОГИЧНО Я СПАЗВАМЕ

Слави Трифонов
07.04.2021 / 18:23

"По повод на различни политически изказвания и предложения, изразени в последните дни, искам да кажа следното: Има много ясна законова процедура, упомената в Конституцията, и ние съвсем логично я спазваме и вървим по нея".

Това заявява Слави Трифонов в профила си във „Фейсбук“ дни след парламентарните избори.

Трифонов прави този коментар няколко часа след призива на премиера Бойко Борисов „Има такъв народ”, които излизат като втора политическа сила след вота в неделя, да поемат своята отговорност за съставяне на кабинет.

"Тяхната игра най-вероятно ще бъде да предизвикат още хаос. Ние носихме отговорност до изборите, от тук нататък колегата политик Слави Трифонов трябва да излезе и да си поеме отговорност", заяви Борисов и добави: С над половина милион избиратели колегата политик Слави Трифонов трябва да излезе и да си поеме отговорност. Дали е първи, или втори в случая няма никакво значение. Ние ще предложим, те няма да го изберат и ще дойде той наред. За това най-колегиално го моля, да започнат да си правят състава на правителството, кой ще е председател на парламента, на комисиите, министри, зам.-министри“, коментира Борисов.

Да не дезертират, да не се оправдават, че им липсва нещо. Готов съм да имам десет дежурни депутати, които да ги подкрепят, каза още премиерът.

На въпрос на БНР, отправен след изявленията на премиера, зам.-председателят на партия "Има такъв народ" Тошко Йорданов заяви, че формацията няма да коментира идеите на Борисов и припомни изявлението на партията, че няма да се коалират с ГЕРБ, ДПС и БСП.

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев