АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОТБЕЛЯЗВАМЕ СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ЗДРАВЕТО

 Паметникът на медицинските чинове в градинката пред ВМА
07.04.2021 / 10:52

По инициатива на Българския лекарски съюз днес - 7 април - Световният ден на здравето, в 12 часа медиците от болниците и спешните центрове в страната ще запазят едноминутно мълчание и с включени сирени на линейки ще почетат паметта на колегите си, загубили битката с Covid-19.

Тази година Световният ден на здравето има особено дълбок смисъл заради безпрецедентната ситуация, в която е поставен целият свят с пандемията от Covid-19 и непрестанната борба, която медиците водят ежедневно с коварната болест.

По данни на БЛС, през изминалата година над 120 лекари, медицински сестри, санитари и шофьори на линейки загубиха живота си, борейки се до последно с коварното заболяване и достойнство изпълнявайки своя професионален и морален дълг.

Паметта им ще бъде почетена с едноминутно мълчание и с включени сирени на линейки и пред Паметника на медицинските чинове, разположен в градинката пред ВМА.

Борисов поздрави здравните работници за професионалния им празник

Премиерът Бойко Борисов поздрави здравните работници за професионалния им празник, като им благодари за работата през последната година.

Във Фейсбук министър-председателят припомня, че са осигурени достатъчно предпазни средства, ваксини и лекарства, както и че работещите на първа линия получават допълнителни 1000 лева към заплатите си.

„Работата на медиците след края на пандемията няма да спре. Затова работим и за подобряването на цялата здравна система“, пише във Фейсбук министър-председателят и изразява увереност, че и новото правителство ще продължи по същия начин да подпомага здравните работници.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев