АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РИК - СЛИВЕН ПЪРВА ПРЕДАДЕ ИЗБОРНИТЕ ДОКУМЕНТИ В ЦИК

Парламентарни избори 2021
06.04.2021 / 12:47

Всички документи от провелите се избори за народни представители в област Сливен бяха предадени в ЦИК в 18,30 часа на 5 април. Районната избирателна комисия – Сливен първа сред останалите районни комисии в страната изпълни задачите си и първа предаде документите в Централната избирателна комисия. Това стана възможно благодарение на компетентното партньорство на „Информационно обслужване“ ЕАД, на много добре подготвения състав на РИК, на много добрата организация, която бе създадена от областната администрация и техническия екип под ръководството на гл.секретар Кирил Аврамов и на общинските администрации в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица, заяви председателката на РИК – Сливен Росица Тодорова. Тя допълни, че на територията на областта не са допуснати някои от затрудненията и неудобствата за членовете на секционните комисии, както на други места в страната.

Гласуването премина при осигурени дезинфектанти и лични предпазни средства за членовете на секциите и избирателите. В зала „Васил Левски“ при предаването на протоколите от секциите бе създадена организация с оглед на противоепидемичните мерки: разделяне на потоците от пристигащи служебни лица, отделяне с паравани на преброителите, избягване на струпване от хора, дезинфекция, предоставяне на лични предпазни средства при необходимост и др.

Областният управител Чавдар Божурски благодари на всички служители, които участваха в организирането и провеждането на изборния процес, както и на всички избиратели, които въпреки дъждовното време, отидоха до секциите, за да дадат своя вот.

На 4 април се проведоха избори за 45-то Обикновено народно събрание. На територията на 21-ви многомандатен изборен район бяха разкрити 304 секции.

Областна администрация Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев