АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РЪСТ НА НОВОЗАРАЗЕНИТЕ С COVID-19 В СВЕТОВЕН МАЩАБ

 Ханс Клуге, регионален директор на СЗО за Европа
24.03.2021 / 12:04

Новорегистрираните случаи на заразени с коронавирус в световен мащаб са се увеличили с 8 процента през изминалата седмица, а смъртността се е повишила с 3 на сто, показват данните на Световната здравна организация за последните 7 дни.

Новите случаи за този период са над 3 милиона и 200 хиляди, а починалите - над 60 хиляди. Най-значителното увеличение в периода 15-21 март е регистрирано в Югоизточна Азия - растеж с 49 процента, следван от Западните части на Тихия океан - 29 на сто и Европа - 13-процентен ръст.

Най-много нови случаи за миналата седмица са отчетени в Бразилия, Съединените щати, Индия, Франция, Италия, Полша, Турция, Германия, Украйна, Чехия, Русия и Йордания.

„За съжаление разпространението на инфекцията се засилва в мнозинството европейски страни, което води до ръст на всекидневния брой случаи (на заразяване) и починали. Смятаме, че тенденцията през следващите четири седмици ще е ръст на тези показатели. Възможно е това да се промени, ако се ускори ваксинацията, ако хората повече използват защитни маски“, заяви директорът на СЗО за Европа Ханс Клуге в интервю за ТАСС, което е публикувано днес.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев