АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ГОВОРИТЕЛЯТ НА ЦИК: ЩЕ ИМА ОГРОМНО НАПРЕЖЕНИЕ ПРИ ОБРАБОТВАНЕТО НА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ВОТА

Димитър Димитров
23.03.2021 / 12:15

Според него от всички протоколи трябва да се сумират 10 милиона числа, което ще затрудни дори и много опитни хора, които ще работят с тези файлове. Не мисля, че трябва да очакваме много голямо забавяне на резултатите от изборите, но ще има огромно напрежение, особено в големите райони, заяви в предаването "Денят започва" по БНТ говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Димитър Димитров.

Заради големия брой преференции, наличието на машинно гласуване и такова с хартиени бюлетини е реална възможността резултатите от вота да се забавят, допълни той. Според него от всички протоколи трябва да се сумират 10 милиона числа, което ще затрудни дори и много опитни хора, които ще работят с тези файлове.

От днес започва онлайн обучението на Районните избирателни комисии, каза Димитров. По думите му обучението на членовете на Секционни избирателни секции ще бъде много трудно, тъй като няма как то да се организира присъствено заради ковид ситуацията.

Ако има проблем, то той ще е с мобилните секции, които ще трябва да обиколят записаните в списъците на местната администрация, които ще имат право да гласуват по този начин, прогнозира Димитров.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев