АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

COVID-19 В ЕВРОПА: ОГРАНИЧЕНИЯ, ВАКСИНИ, ПРОТЕСТИ

Протести срещу ограниченията в Германия
22.03.2021 / 10:34

В редица страни броят на заразените продължава да расте. Въвеждат се и нови ограничителни мерки, въпреки че продължават ваксинационните кампании.

Гърция удължава до 5 април ограничителните мерки за влизане в страната. Изисква се и отрицателен PCR тест, направен до 72 часа преди пристигането.

В Германия властите планират ограниченията за пътуванията и бизнеса да останат в сила и през април. Канцлерът Ангела Меркел ще обсъди плана за мерките с лидерите на федералните провинции.

Северна Македония ще решава дали да бъде удължен полицейският час в страната, въведен на 10 март. Здравните власти в югозападната ни съседка са готови за допълнителни мерки, ако действащите сега не постигнат желаните резултати.

Затягане на мерките се обмисля и в Словения.

Междувременно протести срещу ограниченията се проведоха вчера в Германия, Нидерландия, Италия, Полша, Финландия, Великобритания.

Доверието на европейците във ваксината срещу Covid-19 на компанията "АстраЗенека" е спаднало през последните две седмици, на фона на безпокойства за възможни странични ефекти, показва проучване на ЮГов в седем европейски страни.

Ваксината е смятана за по-опасна, отколкото по-безопасна във Франция, Германия, Испания и Италия.

Доверието в безопасността на ваксините на компаниите „Пфайзер/Бионтек“ и „Модерна“ не се е променило, според проучването на ЮГов.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев