АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОБЩИНА СЛИВЕН ЗАПОЧВА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ПРОЕКТА ЗА ПАТРОНАЖНАТА ГРИЖА ЗА НУЖДАЕЩИ СЕ ЛИЦА С УВРЕЖДАНИЯ И ВЪЗРАСТНИ ХОРА

Грижа
19.03.2021 / 23:14

Започва изпълнението на Проект BG05M9OP001-6.002 „Патронажна грижа +“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г.

Дейностите по него са насочени в две направления, като първото включва: предоставяне на почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги за нуждаещи се лица с увреждания и възрастни хора, предоставяне на психологическа подкрепа, консултиране, доставка на храна, хранителни продукти и продукти от първа необходимост, вкл. лекарства (закупени със средства на потребителите или с други средства, различни от тези по настоящата операция), заплащане на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни и битови услуги (със средства на потребителите или с други средства, различни от тези по настоящата операция), както и транспорт на персонала, предоставящ патронажна грижа, от/до домовете на лицата.

Второто направление е свързано с превенция на COVID-19 в социалните услуги, делегирани от държавата дейности, включваща следните мерки: осигуряване на лични предпазни средства, въвеждане на мерки за дезинфекция на сградния фонд на социалните услуги, делегирани от държавата дейности. Включено е още тестване на персонала и на потребителите на социалните услуги, делегирани от държавата дейности за COVID-19, както и въвеждане, при необходимост, на мерки за разделяне/изолиране на потребителите на услугите, в т.ч. и физическо разделяне/преграждане на помещения, допълнителни плащания на персонала за положен извънреден труд, осигуряване на компютърна техника, таблети, телефонни апарати и др. Осигуряването на компютърна техника, таблети и телефони, др. електронни устройства е допустимо с цел адаптиране и приспособяване на средата на социалните услуги, делегирани от държавата дейности в контекста на въведените ограничения в резултат от епидемичната обстановка и осигуряване на възможности за тяхното предоставяне дистанционно (онлайн консултиране, скайп връзка и др.).

Срокът на изпълнение на проекта е до месец август 2022 г. Общата му стойност възлиза на 1 086 591,24 лв., със съфинансиране от Европейски социален фонд.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев