АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

УТВЪРДЕН Е ГРАФИКЪТ ЗА ПРИЕМ НА УЧЕНИЦИТЕ В ПЪРВИ КЛАС ЗА УЧЕБНАТА 2021/2022 ГОДИНА

Класна стая
18.03.2021 / 10:59

Със своя заповед кметът на Община Сливен Стефан Радев утвърди графика на дейностите по приема на учениците, които на 15 септември ще постъпят в първи клас. Родителите могат да се запознаят с него от специализирания сайт за прием: https://priem.sliven.bg:3443/

Съгласно графика е предвидено да се извършат три класирания в периода от 26 май до края на юни. Свободните места за първото класиране ще бъдат обявени до 12 часа на 26 май.

И тази година кандидатстването ще се осъществява през електронната система за прием, но освен по електронен път, родителите ще могат да подадат заявление и на място в училището, за което ще кандидатстват по първо желание. В съответствие с разпоредбите на чл. 5 от Наредба за приемане на ученици в първи клас на общинските училища на територията на Община Сливен, (приета с Решение № 529/26.01.2017 г. на Общински съвет-Сливен), след приключване на третото класиране родителите на незаписаните деца подават заявления за записване в училищата, в които има останали свободни места.

Водещ критерий при приема за учебната 2021/2022 година отново е близостта на училището до постоянния/настоящия адрес на детето. Децата се подреждат в четири групи в зависимост от периода на уседналост в низходящ ред според получения сбор от точките по отбелязаните критерии. При равни условия се класират на случаен принцип със случайни числа чрез компютърната система. Важно е да се отбележи, че при класирането регистрационният номер, датата и часът на регистрация не се взимат предвид. Родители и деца, които по някаква причина не фигурират в Локална база данни „Население“ на Община Сливен, но имат адресна регистрация на територията на общината, могат да получат входящ номер само на място в училището, за което кандидатстват по първо желание.

Напомняме на родителите, че след записване на класирано дете отпада възможността да се участва в следващо класиране. Това може да стане само при отписване на детето от училището (изтегляне на документите му) и подаване на ново заявление в системата за електронен прием в сроковете, посочени в графика за прием.

Незаписаните в срок деца автоматично отпадат от приетите, губят входящия си номер, с който са участвали в класиране и могат да кандидатстват отново за прием с нов входящ номер и ново заявление. Ако детето не е класирано, заявлението му за участие автоматично се прехвърля към следващото класиране.

Пресслужба на община Сливен

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев