АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МИНИСТЕРСТВО НА ТРУДА И СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА ВРЪЧИ ПЪРВИТЕ НАГРАДИ "СОЦИАЛЕН РАБОТНИК НА ГОДИНАТА - 2021"

 Деница Сачева връчи първите награди "Социален работник на годината - 2021" на онлайн церемония
16.03.2021 / 21:58

Министерство на труда и социалната политика връчи първите награди "Социален работник на годината - 2021" на онлайн церемония. Това съобщиха от пресцентъра на министерството.

Официалната церемония е по инициатива на министър Деница Сачева. Тя е по повод Световния ден на социалната работа, който тази година се отбелязва на 16 март.

В осемте категории на конкурса са отличени над 80 социални работници от системата на Агенцията за социално подпомагане, социалните услуги към общините и общинските администрации.

Гости на събитието бяха изпълнителният директор на Агенция за социално подпомагане (АСП) Румяна Петкова, изпълнителният директор на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) Силвия Георгиева, заместник-кметът на Столична община Албена Атанасова и председателят на журито Харалан Александров.

Призьорите в осемте категории получиха статуетка на скулптора Красимир Кръстев - Ломски. Пластиката е символ на протегнатата ръка и надеждата, които социалният работник носи на нуждаещите се от подкрепа.

"Бих искала да благодаря на всички социални работници за професионализма, всеотдайната работа и проявения кураж при изпълнението на мерките за подкрепа на гражданите в условията на пандемия от ковид-19. С труда си отново доказахте, че работата на социалния работник не е само професия, а кауза, която носите в сърцето си. Кауза - която изисква емпатия, себеотдаване, състрадание и съпричастност", каза министър Сачева при откриването на форума, цитирана в прессъобщението.

Тя връчи наградата на победителя в категория "Социален работник до 35-годишна възраст" - Рени Георгиева, която е студентката в 5-ти курс в специалност "Социални дейности" в Софийския университет "Свети Климент Охридски".

Приза в категория "Социален работник - услуги за пълнолетни" заслужи Емилина Ценова, социален работник в Център за социална рехабилитация и интеграция към Фондация "Глобална инициатива в психиатрията - София". Тя получи наградата си от изпълнителния директор на Агенцията за социално подпомагане Румяна Петкова.

Отличието в категория "Социален работник - закрила на детето" е присъдено на Мария Генова, която от 2001 г. е социален работник в дирекция "Социално подпомагане" Варна. Пластиката в категория "Служител в общинска администрация/в структури със социална насоченост" връчи изпълнителният директор на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) Силвия Георгиева. Тя отличи председателя на Управителния съвет на Сдружение "Дете и пространство" д-р Весела Банова. Специална награда на МТСП и НСОРБ е присъдена на Росица Димитрова, директор на дирекция "Социални дейности и здравеопазване" в община Велико Търново.

Церемонията продължи с обявяването на победителя в категория "Социален работник - социална закрила". Харалан Александров връчи наградата на началника на отдел "Социална закрила" в дирекция "Социално подпомагане"- Перник Светлана Богданова.

Зорница Стоичкова от фондация "Здраве и социална работа" получи пластиката за призовото място в категория "Социален работник - социални услуги за деца" от заместник-кмета на Столична община Албена Атанасова. Наградата в категория "Социален работник в домове за стари хора" отиде при Радостина Петева. Тя е управител на Защитено жилище за лица с физически увреждания и ръководител на Център за социална рехабилитация и интеграция. Гюлтане Гуне, служител в ДСП-Асеновград е била отличена в категория "Социален работник - хора с увреждания и социални услуги".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев