АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ: ДА СЕ РАЗПРЕДЕЛЯТ ПРОПОРЦИОНАЛНО И ДОСТАВКИТЕ НА ВАКСИНИ

Бойко Борисов - На път за Виена спряхме в Любляна, за да вземем словенския колега Janez Janša и екипа му.
16.03.2021 / 13:29

Пандемията е достигнала до такъв етап, при който е от изключително значение държавите от ЕС да сме единни. Това коментира премиерът Бойко Борисов на път за Виена, където ще участва в работна среща с австрийския канцлер Себастиан Курц и премиерите на Чехия - Андрей Бабиш, на Латвия - Артурс Кришянис Каринш, на Словения - Янез Янша и на Хърватия - Андрей Пленкович.

"На път за Виена спряхме в Любляна, за да вземем словенския колега Janez Janša и екипа му. Заедно излитаме за австрийската столица, където ще обсъждаме нашата позиция, че пропорционалното разпределение на ваксините на квотен принцип на база население трябва да бъде приложено и за доставките, а не само за поръчаните количества. Пандемията е достигнала до такъв етап, при който е от изключително значение държавите от ЕС да сме единни. Подкрепата е важна във всеки един момент", коментира Бойко Борисов във Фейсбук.

Премиерът ще участва днес в работна среща с австрийския канцлер Себастиан Курц и премиерите на Чехия - Андрей Бабиш, на Латвия - Артурс Кришянис Каринш, на Словения - Янез Янша и на Хърватия - Андрей Пленкович, съобщиха по-рано днес от пресслужбата на кабинета. В рамките на събитието, което ще се проведе в австрийската столица Виена, шестимата лидери ще обсъдят своята позиция, чрез която призовават за дискусия на европейско ниво относно доставките на ваксини срещу COVID-19 и за справедливото им разпределение въз основа на процента на населението на всяка страна членка на ЕС.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев