АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СЪВМЕСТНИ ЕКИПИ ПРОВЕРИХА ПАЗАРИ, ТЪРГОВСКИ ЦЕНТРОВЕ И ЗАВЕДЕНИЯ В СЛИВЕН

Проверки на мерките в Сливен
15.03.2021 / 13:32

От 12 март по указания на областния управител Чавдар Божурски бе възобновен засиленият контрол за спазване на противоепидемичните мерки, осъществяван от съвместни екипи на РЗИ, ОДБХ, ДИТ и ОД на МВР. В петък и събота бяха извършени 11 комплексни проверки в Сливен – на кооперативния пазар, покритите хали, търговските центрове, битака, тържището за плодове и зеленчуци, няколко търговски обекта. Основната цел на проверките бе да се окаже съдействие на собствениците и управителите на обектите за въвеждането на допълнителните мерки и за контрол от тяхна страна относно спазването им. Съставени са три акта на граждани за това, че не са носили задължителните предпазни маски за лице съгласно Закона за здравето.

През посочения тридневен период РЗИ, ОДБХ и ДИТ са осъществили и самостоятелни проверки в търговски обекти, заведения и предприятия, по време на които също е осъществен контрол за спазване на противоепидемичните мерки.

От 12 до 14 март служителите на МВР в област Сливен са извършили общо 212 проверки. 158 от тях са осъществени в Сливен, като освен търговски обекти и обекти с обществено предназначение, са проверени 59 автобуса за обществен транспорт и други моторни превозни средства. 39 проверки са извършени в Котел. Съставени са общо 20 акта /16 в Сливен и 4 в Котел/ за неносене на предпазни маски за лице.

Неносенето на предпазни маски за лице остава сред най-често констатираните нарушения. Предвидената от законодателя финансова санкция е в размер на 300 лева. Областният кризисен щаб напомня, че съгласно влезлите в сила допълнителни противоепидемични мерки в област Сливен, носенето на предпазни маски за лице е задължително както на закрито, така и на открито, с изключение на улици, площади, паркове и градини. Спазването на мерките доказано ограничава риска от разпространение и инфектиране с вируса.

Проверките на съвместните екипи продължават.

Областна администрация Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев