АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЖЪЛТ КОД ЗА ЗНАЧИТЕЛНИ ВАЛЕЖИ И СИЛЕН ВЯТЪР В СТРАНАТА

Жълт код
15.03.2021 / 10:29

Жълт код за обилни валежи е в сила за 14 области в страната за днес, като за 9 области важи жълт код за силен вятър.

Това сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Жълтият код означава, че времето е потенциално опасно. Предупреждението за обилни валежи важи за София-град и областите София, Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Плевен, Габрово, Велико Търново, Перник, Кюстендил, Пазарджик, Пловдив и Благоевград.

В Плевен, Ловеч, Габрово и Благоевград очакваните количества валежи са между 20-25 mm, те ще бъдат придружени с гръмотевици. В Пловдив, Перник, Кюстендил и Пазарджик количествата на валежите от дъжд също ще бъдат между 20-25 mm.

В София-град и областите София, Видин, Монтана, Враца и Велико Търново ще има значителни валежи с количества около 20 mm. За областите Видин, Монтана, Враца, Пазарджик, Пловдив, Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас в сила е обявен жълт код за силен вятър.

В областите Видин, Монтана и Враца вечерта ще се усили северозападният вятър, а с него ще нахлува студен въздух и в Предбалкана дъждът ще премине в сняг. Пориви на вятъра - 20-22 м/сек. За Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас се очакват същите пориви на вятъра, като там през деня ще духа силен южен вятър, който вечерта ще отслабне.

Очакваните пориви на вятъра за областите Пловдив и Пазарджик са 20-24 м/ сек, като вечерта северозападният вятър ще се усили. За София-град и област в е обявен жълт код за снеговалеж.

Там вечерта ще се усили северозападният вятър, с него ще нахлува студен въздух и дъждът ще премине в сняг

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев