АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

АНГЕЛОВ: ДО ДНИ ЩЕ РЕШИМ ЗА НОВИ COVID МЕРКИ НА ОБЛАСТНО ИЛИ НАЦИОНАЛНО НИВО

Костадин Ангелов
08.03.2021 / 20:17

Здравните власти, директорите на Регионалните здравни инспекции и представители на Националния оперативен и Националния ваксинационен щаб обсъдиха въвеждането на допълнителни мерки в най-засегнатите области в страната, в които заболеваемостта е преминала 300 на 100 000 души население.

Мерките вероятно няма да бъдат унифицирани, тъй като заболеваемостта в областите е различна, съобщи след срещата здравният министър проф. Костадин Ангелов.

"Мерките, които бяха обсъждани са различни, като носенето на маски на по-открито въвеждането на по-ранен вечерен час за нощните заведения, извеждането на учениците в електронна среда,в ограничаване достъпа до моловете, фитнесите. Обсъждахме също така и налагането на карантина на влизането на български граждани и чужди граждани от високо рискови области. Въпрос на дни е да имаме окончателно решение за мерките, които ще бъдат наложени на областно ниво или на национално ниво".

Проф. Ангелов каза още, че при над 70% от новозаразнените е регистриран новят вариант на коронавируса и допълни, че лечебните заведения са подготвени за ръст на заболелите. В четвъртък „зелените коридори“ отново ще бъдат възстановени.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев