АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

4 664 ДУШИ СА ВАКСИНИРАНИ В ОБЛАСТ СЛИВЕН

Ваксинация
04.03.2021 / 12:46

През почивния ден на 3 март ваксини са поставяни от общопрактикуващи лекари в Сливен и областта. Първа доза са получили 44 души от пациентските им листи. С тях общият брой на ваксинираните жители на областта достигна 4 664, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Продължава ваксинирането на членовете в секционните избирателни комисии. През следващата седмица втора игла ще получат по-рано имунизираните с първа доза лица, ангажирани с изборния процес.

Областният кризисен щаб призовава лицата, заявили предварително желание, да проявят отговорност и да се отзовават в определения ден и час за поставяне на ваксина.

22 души бяха диагностицирани с COVID-19 през изминалото денонощие. Сред тях има директорка на детско заведение в община Нова Загора, която не е била на работа през последната седмица и не е имала контакти с деца или колеги. Инфектирана с коронавирус е и служителка от помощния персонал в детска ясла в Сливен. Епидемиологичните проучвания продължават. По данни на РЗИ, част от новозаболелите отново са се заразили в семейни огнища от по-рано установени болни.

26 болни са излекувани.

За съжаление, починаха двама пациенти от Сливен на възраст 81 и 65 години, с COVID-19 и придружаващи заболявания.

Към момента на лечение в COVID-отделенията на четирите болници в Сливен и в болницата в Нова Загора са 127 души. Тенденцията е за нарастване на хоспитализираните, съобщиха от РЗИ.

636 са активните случаи на заболяването в областта, като 546 от тях са в най-голямата община, Сливенската. Болните са жители на 57 населени места. Под карантина са 1111, като контактни, пристигнали от рискова зона или заболели, които провеждат лечението си в домашна изолация под наблюдението на личните лекари.

Областна администрация Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев