АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ВАКСИНАЦИЯТА И БЕЗОПАСНОТО ПРОВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ БЯХА ОБСЪДЕНИ НА СРЕЩА СЪС ЗАМ.МИНИСТЪР ГРИГОРОВ

Среща на зам.министъра на здравеопазването доц. Евгени Григоров, областния управител Чавдар Божурски, директора на РЗИ д-р Петя Балулова и директора на дирекция „Надзор на заразните болести“ д-р Даниела Калева
26.02.2021 / 21:23

Ходът на ваксинационния процес и създадената организация за безопасно провеждане на изборите в условията на епидемия бяха обсъдени на среща с участието на зам.министъра на здравеопазването доц. Евгени Григоров, областния управител Чавдар Божурски, директора на РЗИ д-р Петя Балулова и директора на дирекция „Надзор на заразните болести“ д-р Даниела Калева. Зам.министърът посети Сливен в късния следобяд на 26 февруари. Срещата се проведе в сградата на РЗИ.

В Сливенска област са разкрити 6 ваксинационни пункта, единият от които е мобилен. В имунизационния процес вече са включени и общопрактикуващите лекари. Към момента, средно на ден, се поставят ваксини на 500 души, изявили желание. Има възможност броят на ваксинираните да бъде увеличен на 600 души. Паралелно с това се изпълняват етапите от Националния ваксинационен план. Търсят се възможности за разкриването на денонощен имунизационен кабинет. Зам.министър Григоров даде добра оценка за създадената до момента организация.

От понеделник, 1 март, започва ваксинирането с първа доза на членовете на секционните избирателни комисии от община Сливен. До края на седмицата ще бъдат обхванати всички изявили желание за имунизиране от комисиите. Членовете на секционните комисии от община Нова Загора ще бъдат ваксинирани в разкрития пункт към МБАЛ „Света Петка Българска“ – Нова Загора. Прецизира се графикът за ваксиниране на членовете на комисиите в община Котел и община Твърдица. Целта е до края на март да бъдат реимунизирани всички изявили желание членове на СИК.

Приетият протокол за безопасно провеждане на изборите е изпратен на общините в областта. Областната администрация е създала добри условия за работа на Районната избирателна комисия, при спазване на противоепидемичните мерки. Зам.министър Григоров информира, че Министерството на здравеопазването е отделило бюджет за осигуряването на лични предпазни средства за членовете на секционните комисии. Те ще бъдат разпределени чрез областната администрация. Всеки участник в секционна комисия ще получи по две защитни маски, дезинфектант и ръкавици.

Областна администрация Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев