АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

САЩ ЩЕ ПОЛУЧАТ 14,5 МИЛИОНА ВАКСИНИ ТАЗИ СЕДМИЦА

Коронавирус - ваксина
24.02.2021 / 08:50

САЩ ще получат близо 14,5 милиона дози ваксина срещу коронавирус тази седмица, което ще бъде близо 70-процентно увеличение в разпределянето на дози спрямо миналия месец, заяви днес говорителката на Белия дом Джен Саки, цитирана от Асошиейтед прес.

Ограничените доставки на двете одобрени ваксини срещу КОВИД-19 затрудниха ускоряването на темпа на ваксинациите и това бе дори преди екстремните студове да забавят доставката на близо 6 милиона дози през изминалата седмица, предаде БТА.

Количествата дози, които отделните щати ще получат, ще нарасне над онези 8,6 милиона на седмица, които получаваха по време на първата седмица от управлението на Джо Байдън. Миналата седмица Белият дом обяви, че щатите ще получат 13,5 милиона дози ваксини.

Белият дом съобщи миналата седмица, че е в процес на удвояване до 2 милиона на броя дози, изпращани директно в аптеките.

Саки отбеляза също, че координаторът на Белия дом за коронавируса Джеф Зинц е казал на губернаторите днес, че аптеките ще усетят нарастване на доставките с близо 100 000 дози тази седмица.

Американският президент Джо Байдън каза, че всеки американец, който иска да се ваксинира, ще може да получи ваксина до края на юли.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев