АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ: РЕСТОРАНТИТЕ ОТВАРЯТ НА 1 МАРТ. ТОМИСЛАВ ДОНЧЕВ Е ВОДАЧ НА ЛИСТАТА НИ В ГАБРОВО

Бойко Борисов
23.02.2021 / 15:33

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов опроверга медийни информации, че е в конфликт с вицепремиера Томислав Дончев и затова му е отнел организацията на изборите на 4 април. За вота вече отговаря друг вицепремиер - Марияна Николова, която няма никакъв опит с подготовката на избори. "Естествено, че Томислав Дончев ще участва в изборите. Той е водач в Габрово", обяви Борисов в Хасковско, където заедно с Дончев бяха на предизборна инспекция. Самият той преди около две седмици обяви, че се е заразил с коронавирус, но явно вече се е излекувал.

Борисов: Ресторантите отварят на 1 март. Томислав Дончев е водач на листата ни в Габрово

Водачите на листи в ГЕРБ, както и самите кандидати за депутати, трябва да станат ясни до седмица, а последната дума винаги е на Борисов.

В отговор на журналистически въпроси по повод решението Марияна Николова да координира изборния процес, Борисов отговори: "Министър-председателят си е винаги министър-председател. Марияна Николова остава да замества, тя няма да участва в изборите, а ще ги организира".

Борисов бе придружаван и от здравният министър проф. Костадин Ангелов. Преди да се запознаят с хода на ваксинацията в Хасковско, Борисов направи инспекция в предприятието "Неохим" в Димитровград.

Въпреки че в по-големите градове има струпване на хора за ваксинация, а в по-малките ваксини изобщо липсват и цари хаос, Борисов смята, че организацията за масовата имунизация е "перфектна".

"Перфектна е организацията. Българите за десетина години изживяхме три кризи. И трите ги управлявах заедно с моите колеги по възможно най-добрия начин. Първо, световната финансова криза, България излезе от нея с ръст на БВП с 4-5%. След това дойде миграционната криза. Дори нощес над 100 души са препятствани да влязат нелегално в страната. Единствената държава, справила се с миграционната криза, е нашата. Ние управляваме по най-добрия начин пандемията, това е безспорно. С възможно най-либералните мерки, с много дисциплинирано население и перфектни доктори", за пореден път се тупа в гърдите Борисов.

По повод сигналите за недостиг на ваксини за личните лекари в София и Пловдив, Борисов коментира, че това е така, тъй като от 2-3 дни страната е получила повече ваксини. Последната по-голяма пратка е от 19 февруари - 57 600 дози от ваксината на "Астра Зенека". България има готовност да изпрати самолет, който да достави следваща пратка ваксини. "Той е готов, кажат ли, че можем вместо с тир със самолет да докараме ваксини, ще го направим, за да запазим темпото. Каквото дойде, с това ще се ваксинира, няма избор. Всичките са добри", твърди Борисов.

Той потвърди отварянето на ресторантите на 1 март, но според него това не значи, че масово трябва да се ходи в тях, и припомни, че пандемията не е свършила.

От своя страна здравният министър каза, че хаос нямало, а организационни проблеми с ваксинацията. Според него той се дължи и на започналата с десет дни по-рано масова ваксинация. "Имаме проблем и той е с доставката на флакони ваксина до личните лекари", каза Ангелов. Той изрази задоволство от темпа на ваксинация. Министърът обяви, че ако той се запази, в края на лятото ще има достатъчно ваксинирани хора, за да се изгради колективен имунитет.

Източник: "Сега"

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев