АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МОСКВА: МОЖЕ ДА ПРИСТЪПИМ КЪМ ПОЛИТИКА НА "АКТИВНО СДЪРЖАНЕ" НА САЩ

Сергей Рябков
18.02.2021 / 13:37

Русия може да пристъпи към политика на "активно сдържане" на САЩ, ако Вашингтон не се откаже от враждебния си курс на оказване на натиск върху Москва. Това заяви в интервю за РИА Новости заместник-министърът на външните работи Сергей Рябков.

"Въпреки техните санкции, ние няма да се откажем от конструктивния подход в отнешенията със САЩ. Но ние не можем да реализираме това едностранно. Ако политиката на САЩ остане същата, ако продължат с натиска и пресирането, ще отговорим с политика на активно сдържане на САЩ по всички направления", заяви Рябков.

Според него тази политика ще включва "противодействие на санкциите и на американските опити да влияят върху въртрешните процеси в Русия".

В такъв случай Москва "ще пропагандира сред световната общност идеята, че многополярният свят не е абстракция, че има алтернатива на американския диктат, както и ще призовава за политика за консолидиране на здравите сили в международната общност за противопоставяне на американската външнополитическа и информационна агресия".

"Защото всичко онова, което се нарича американски наратив, отдавна изгуби не просто връзката си с действителността, но и здравия си смисъл... Не си спомням по-злобни и откъснати от действителността оценки и твърдения от тези, които се прокарват от американската пропагандна машина чрез подконтролните на правителството медии... Но ние ще се противопоставим именно на тази фундаментална враждебност срещу Русия", категоричен е Рябков.Превод и редакция: Епицентър.БГ

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев