АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МАЩАБНА ОПЕРАЦИЯ СРЕЩУ БИТОВАТА ПРЕСТЪПНОСТ В СЛИВЕН И НОВА ЗАГОРА

Акцията е проведена от 8 до 12 февруари на територията на РУ-Сливен и РУ-Нова Загора, под ръководството на Окръжна прокуратура
15.02.2021 / 09:38

Акцията е проведена от 8 до 12 февруари на територията на РУ-Сливен и РУ-Нова Загора, под ръководството на Окръжна прокуратура. В рамките на една седмица криминалисти на РУ-Сливен са разкрили серия от кражби на пари и други вещи от части имоти в град Сливен и малките населени места в общината. В село Гавраилово са разкрити кражби на парични суми в размер на около 4000 лева, извършени за периода от месец юни миналата година до февруари 2021. Извършителят е задържан. Той е непълнолетно криминално проявено момче от същото село. За посочения период той е влизал през незаключени врати и прозорци в пет жилищата в селото и е извършил кражба на пари, като общо нанесените щети са за около 4000 лева, откраднал е още мобилен телефон и тблет. Задържан е за 24 часа в РУ-Сливен.

В хода на операцията е задържан 35-годишен извършител на кражба на бензинов агрегат от строителен обект в парк „Юнак” в град Сливен. Той е криминално проявен за притежание на наркотици, доброволно е предал откраднатия агрегат.

44-годишен криминално проявен е задържан за серия от кражби на хранителни продукти и алкохол от търговски обекти в град Сливен. Част от продуктите са предадени и върнати.

Двама са задържани за повреждане и кражба от вендинг машина за топли напитки в сливенския квартал „Клуцохор”. Задържаните са на 18 и 22 години от град Сливен, криминално проявени. 33-годишен е задържан за кражба на велосипед от партерна площадка на жилищна сграда в центъра на Сливен. Велосипедът е предаден от извършителя.

Разкрити са множество кражби на покъщнина в сливенския квартал „Надежда”. Извършителят е 19-гдишен младеж от същия квартал, без криминални регистрации.

Задържани са непълнолетно момче за кражба на 150 лева от частен имот в село Камен и двама братя на 23 и 14 години за кражба на ел.проводници от къща в село Блатец.

Събраните материалите по случаи са предадени на Районна прокуратура-Сливен. Образувани са досъдебни производства.

При операцията в Нова Загора са извършени проверки на 143 превозни средства и 237 лица. Извършен е контрол на лица с криминални прояви. Задържани са петима извършители на кражби, незаконно притежание на боеприпаси и други. Работата по случаите продължава в рамките а образуваните досъдебни производства под надзора на Районна прокуратура -Сливен.

Съвместните операции по противодействие на битовата престъпност на територията на ОДМВР-Сливен продължават.

ОДМВР Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев