АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

С РЕШЕНИЕ НА ОБЛАСТНИЯ ЩАБ РАБОТОДАТЕЛИТЕ ЗАСИЛВАТ КОНТРОЛА ЗА СПАЗВАНЕ НА МЕРКИТЕ

Коронавирус
12.02.2021 / 15:49

С решение на Областния кризисен щаб работодателите засилват контрола за спазването на противоепидемичните мерки от страна на наетия персонал. По този повод областният управител и председател на щаба Чавдар Божурски изпрати писма до регионалните представителства на петте национални работодателски организации и до ръководителите на държавните ведомства. С тях той ги информира за решенията на щаба и за необходимостта всички ръководители да мобилизират усилията, за да се ограничат неблагоприятните тенденции за разпространение на вируса.

Засилва се контролът за спазване на графика за ползване на почивки и за хранене. Ограничават се несъществените контакти на работните места. Препоръчва се да бъде създадена организация на работните дейности с взаимно заменяеми екипи, с малък брой служители и работници. Ведомствата трябва да създадат възможност за предоставяне на услуги на граждани със средствата на информационните и комуникационните технологии.

Решението на щаба бе взето след изискан от областния управител анализ от РЗИ за актуалната епидемична обстановка. Анализът отчита възходяща тенденция за ръст на заболяемостта и нарастващ брой на лицата, пристигнали от рискови по отношение на COVID-19 страни.

За седмица заболяемостта е нараснала от 152 души на 100 000 души население /към 31 януари/ на 186 души на 100 000 души население /към 7 февруари/. Налице е огнищно разпространение на вируса – на работното място и в семействата.

Областна администрация Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев