АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОФ. ИВО ХРИСТОВ: ПОЛИТИЧЕСКАТА ВЕНДЕТА СРЕЩУ ТРЪМП И ТРЪМПИЗМА ТЕПЪРВА ЗАПОЧВА

Проф. Иво Христов
11.02.2021 / 21:47

Политическата вендета срещу Тръмп и тръмпизма тепърва започва. Това каза за обзорното предаване „Това е България“ на Радио „Фокус“ проф. Иво Христов, народен представител от БСП. Той коментира втория импийчмънт на Доналд Тръмп след приключване на президентския му мандат.

„Тръмп е „грешка на системата“, която може да се превърне в системна грешка. Чрез евентуален успешен импийчмънт тази грешка няма да бъде повторена. На него ще му се забрани да заема държавна служба до края на живота му и по този начин „лошият пример“ ще бъде прекратен завинаги. Предполагам това е мотивът на тези, които организират този импийчмънт“, обясни политологът.

Според проф. Иво Христов и втората процедура по импийчмънт няма да успее, тъй като демократите нямат мнозинство в Сената. Той обаче не изключва пореден импийчмънт в обозримо бъдеще при ново съотношение на силите в Сената.

„Не изключвам оттук нататък серия от съдебни процеси срещу Тръмп или членове на неговото семейство. Те са част от един по-голям процес, който вече започна - лов на вещици срещу новия стар вътрешен и външен политически курс в страната. Тръмп ще бъде оплетен с много и различни дела от всякакъв характер по същия начин, по който беше оплетен от ден първи на своя мандат като президент на САЩ, за да се получи това, че нито за секунда не можа да има пълен оперативен простор, за да реализира всички идеи, които той и екипът зад него имаха като намерения да извършат. Тръмп беше системно недоглеждане и пробив в политическото и икономическото статукво, а такива грешки трябва да се наказват“, каза още политологът.

„За новия президент Джо Байдън процесът по импийчмънт на експрезидента означава реванш срещу политическия му опонент, който му остави едно писмо в Белия дом: „Джо, ти си знаеш. Аз победих!“, допълни проф. Христов.

По думите му проблемът е, че всички знаят, но се правят, че не знаят.

„Дори вече забелязвам, че в медийното пространство започват да се приравняват едва ли не с отрицателен знак, водещ дори до наказателна отговорност, две неща: поставянето под съмнение на генезиса, произхода, размера, насочеността на COVID кризата с поставянето под въпрос на легитимността на президентските избори. Това е интересно равенство при две несъизмерими неща“, подчерта проф. Иво Христов.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев