АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СТРОГИ НАКАЗАНИЯ В ГЪРЦИЯ ЗА НЕСПАЗВАНЕ НА МЕРКИТЕ И ФАЛШИВИ PCR ТЕСТОВЕ

Строги наказания в Гърция
05.02.2021 / 12:04

„Солун вече е в „червена зона“ заради покачване на броя на заразените с коронавируса, като довечера в 18.00 часа ще се обсъжда дали от събота да се въведе нов локдаун с вечерен час от 18.00 до 5.00 сутринта, като това ще важи за събота и неделя в цяла Гърция, а след това тези мерки ще важат само за червените области ежедневно“, това коментира в „Преди всички“ адвокат Мартина Георгиева, която живее и работи в Солун.

Тя посочи, че всички в Гърция се съобразяват с мерките, иначе има солени глоби.

„В Солун не са много заразените, но беше открит новият щам - южноафриканският, а имаме вече преди това открит и британският щам в Гърция. Това притеснява хората и затова се чакат новите мерки. В болниците има голям брой хоспитализирани, но те се справят, няма място за притеснение и оплакване, защото всички засегнати от кризата получават помощи от държавата“, разказа още Георгиева.

Тя обясни още, че има големи санкции, ако представиш фалшиви документи, свързани с пандемията, най-вече фалшиви PCR тестове, има наказание до една година условна присъда и парична глоба. Вече има такива дела, които се водят за тези, които са нарушили противоепидемичните мерки.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев