АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРЕССЛУЖБАТА НА ПРЕЗИДЕНТА ОТГОВОРИ НА БОРИСОВ

Президенство на Р България
03.02.2021 / 18:10

В отговор на въпроси от страна на медиите по повод днешните коментари на министър-председателя, прессекретариатът на държавния глава разпространява следната позиция:

Паметта на министър-председателя очевидно се нуждае от освежаване след като на 7 октомври 2018 г. от мястото на събитието се хвали пред медии с усвоените от правителството му средства и доставените автомобили, а днес няма спомен за обществената поръчка, договорена от подчинената му администрация.

Президентската институция отново призовава за пълно осветляване не само на този случай, но и за проверка на изразходваните милиарди левове през последните години, включително в случаите, когато обществени поръчки не се провеждат изобщо и преустановява да взима отношение към този изкуствено раздухван в медиите сценарий“, се казва още в позицията на прессекретариата на Радев.

Тя е в отговор на изказване на премиера Борисов на сутрешното правителствено заседание по повод разследването на ОЛАФ за доставка на високопроходими автомобили за МВР. „Както обикновено - “крадецът вика дръжте крадеца“ и все някой му е виновен на това президентство”, заяви премиерът.

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев