АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРАВИТЕЛСТВОТО ОБСЪЖДА ПРОМЯНА ВЪВ ВАКСИНАЦИОННИЯ ПЛАН

Министерски съвет
03.02.2021 / 09:08

Промяна в националния план за ваксиниране срещу Covid-19 внася за одобрение от правителството министърът на здравеопазването професор Костадин Ангелов. Целта е приоритетно да бъдат ваксинирани по желание членовете на изборната администрация.

Промяната във фазите на ваксинирането е свързана с желанието да се осигури защита на около 80 000 души, които ще бъдат пряко ангажирани с подготовката и провеждането на парламентарните избори, обясни министър Ангелов.

"Това са членовете на секционните избирателни комисии, на мобилните комисии, на РИК, на ЦИК. Ше осигурим необходимите ваксини", каза министърът.

Служители на Министерството на външните работи, които ще участват в избирателни комисии зад граница, също ще бъдат включени в групата, а болниците на ВМА в страната са готови да ваксинират приоритетните групи.

Очаква се също така да бъде одобрена план-сметката за изборите, като ЦИК вече предложи да се завишат възнагражденията на членовете на избирателните комисии заради Covid риска.

Министрите ще одобрят средства за покриване на щетите от последните наводнения в страната и трябва да се произнесат по искането на концесионера на летищата в Бургас и Варна за изменение и допълнение на концесионните договори, сключени през 2006.

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев