АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЩЕ ПРЕДЛОЖИМ ИМУНИЗАЦИЯ НА ХОРАТА, КОИТО УЧАСТВАТ В ПОДВИЖНИ ИЗБИРАТЕЛНИ КОМИСИИ

Ангел Кунчев
28.01.2021 / 11:32

Ще предложим имунизация на хората, които участват в подвижни избирателни комисии, защото те директно ще контактуват с хора, поставени на домашно лечение, на изолация и хора в карантина.

Това каза главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев на брифинг в Министерския съвет за разпространението на COVID-19 у нас и предприетите противоепидемични мерки, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Не считаме, че има някакъв задължителен характер да предлагаме имунизация на хора, които ще отидат да гласуват, защото това не повишава риска им от заразяване в сравнение с всичко, което правят в нормалното си ежедневие. Процесът на гласуване отнема 15-20 минути и ако човек спазва правилата, особен риск няма. От отношение на мерките, които страните поредприемат спрямо нас, понякога те са несправедливи, но всяка страна има право да решава сама за себе си“, допълни Кунчев.

„Гласуването в COVID отделенията ще бъде голямо предизвикателство. Това ще стане с мобилни урни или с поставен урна на определено място. Хората ще бъдат снабдени с всичко необходимо. Няма да изложим на риск нито един член на избирателна комисия“, каза министър Ангелов.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев