АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОТ 29 ЯНУАРИ В БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ ВЛИЗА САМО С ОТРИЦАТЕЛЕН PCR

Костадин Ангелов
26.01.2021 / 19:34

От петък (29 януари) до края на април всички пристигащи в България трябва да представят документ за отрицателен PCR тест, проведен до 72 часа преди влизането в страната. Това е посочено в нова заповед на здравния министър проф. Костадин Ангелов. Изключение се допуска само за шофьорите на камиони и автобуси, екипажите на кораби и самолети, пограничните работници и транзитно преминаващите през страната. Всички останали (български граждани, чужденци със статут и членове на техните семейства), които не представят документ, се поставят под 10-дневна карантина.

На училище

Здравният министър регламентира и режима, по който учениците се връщат в клас в периода 1 февруари – 30 април.

- От 4 февруари до 17 февруари присъствено се обучават VII, VIII и XII клас.

- От 18 февруари до 2 март в клас ще са V, X, и XI клас.

- От 4 март до 17 март – VI, IX, XII клас.

На кино, заведение и мол

От 1 февруари ще заработят кината при 30% натовареност.

Фитнесите пък ще могат да приемат до 50% от максималния брой трениращи. Моловете също отново ще работят, но малолетните и непълнолетните ще трябва да в тях само с придружител.

От 1 март ще заработят заведенията за хранене и развлечение с изключение на нощните обекти. Ще трябва да са с 50% капацитет и отстояние между облегалките от метър и половина.

На закрито – само с маски

До 30 април гражданите в обществения транспорт и закритите обществени места ще трябва да са задължително с маска за лице. Отпада използването на шлемове или други средства, покриващи носа и устата.

Изключение се допуска за клиентите на местата за хранене и питейните зааведения, децата до 6-годишна възраст и изказващите се на публични събития.

Източник: бТВ

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев