АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОТ 4 ФЕВРУАРИ СЕ ВРЪЩАТ В УЧИЛИЩЕ 3 КЛАСА

Диян Стаматов - председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България (СРСНПБ)
25.01.2021 / 18:16

Отрасловият съвет в системата на средното образование на свое заседание днес обсъди възможностите за възстановяване на учебните занятия след 4 февруари, съобщава Диян Стаматов - председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България (СРСНПБ), който е и директор на 119-то Средно училище "Акад. Михаил Арнаудов" в София, цитиран от БТА

Той уточнява, че на отрасловия съвет са били взети няколко решения. От 4 февруари да се върнат присъствено в училищата седми, осми и 12-и клас, в рамките на две седмици, след тях - пети, десети и 11-и клас, а накрая - шести и девети клас. Решението за възстановяване на присъственото обучение на класовете трябва да бъде взето от здравните експерти изключително внимателно и предпазливо.

Взето е и решение приоритетно да бъдат възстановени дейностите в сферата на образованието и спорта.

Позицията на СРСНПБ, за която БТА вчера съобщи, за вземане на автономни решения беше подкрепена по принцип, но възможността за реазилизирането ѝ зависи от решение на министъра на здравеопазването, а не на МОН и не от отрасловия съвет, коментира Диян Стаматов.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев