АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ: НЕ ВИЖДАМ ЗАЩО ОТ ПРИРОДНО БЕДСТВИЕ СЕ ПРАВЯТ ГРАНДИОЗНИ ЗАКЛЮЧЕНИЯ

 Премиерът Борисов и зам.-министър Николай Нанков посетиха пропадналия участък от пътя между Банско и Гоце Делчев.
13.01.2021 / 20:11

Още тази вечер e открито за движение едното платно на пропадналия път между Гоце Делчев и Банско, а след два дни да бъде освободено движението и в двете посоки.

„Перфектно работят строителите, на работниците и на полицаите също благодаря за перфектната организация! Надявам се до края на утрешния ден да пуснем движението в двете посоки", коментира премиерът Бойко Борисов, който инспектира разчистването на свлачището:

"Полицаите, пожарникарите, но на полицаите специално искам да благодаря, защото навсякъде - аз бях по Гърмен, по Хаджидимово, навсякъде полицията обезопасява.

Все пак гражданите, които минават по този път, да знаят - правим всичко възможно, за да не се спре движението. Точно обратното.

И дигите вече трябва да са влезли, но виждате реката. Как да вкарам хората да правят диги сега, да удавим някой багерист. И тях майка ги е раждала, така че може един ден да изчакаме водата да слегне и тогава. Да не жертваме и да не поставяме хората в риск", каза премиерът Борисов.

Той отбеляза още, че през последните дни в страната са паднали големи количества валежи и щетите се възстановяват:

„Една колежка в парламента днес е говорила за пътя до Рилския манастир, а този път тук не сме го правили ние, той е правен от комунистите, лесно можеш да кажеш, че го е отнесла водата, нали?

Но всички знаят колко големи валежи паднаха, колко трудно се поддържат подобни съоръжения и колко трудно в момента се възстановяват. Не виждам защо от природно бедствие се правят грандиозни заключения“, добави премиерът Бойко Борисов.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев