АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НЯМА ОПАСНОСТ ОТ ПРЕЛИВАНЕ НА РЕКИ И ЯЗОВИРИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА СЛИВЕН

Дъжд
12.01.2021 / 17:52

Ситуацията в община Сливен във връзка с дъждовете от последните дни е сложна, но няма опасност от преливане на реки или язовири и други последици по изградената инфраструктура. Това съобщи инж. Снежана Кънева от отдел „Сигурност и управление при кризи“ в Община Сливен.

„Получаваме много сигнали за наводнени имоти, завирявания по пътната инфраструктура, протекли покриви, съборени междусъседски огради. Екипите на Общината работят. Имаме превантивно наблюдение на всички реки и язовири на територията на общината, особено, че се намираме в заливната зона на язовир „Жребчево“. Там кметовете на населените места от Бинкос до Желю войвода извършват постоянно наблюдение предвид покачване нивото на река Тунджа“, обясни инж. Кънева, и допълни, че никъде няма рискови участъци.

Планинските реки също не създават проблеми с риск от наводнение. Няма опасност от преливане и на местата с изградени корекции.

„Язовирите на територията на общината са с безопасен обем и няма риск от преливане. В този ред на мисли валежите са положителни, защото се пълни обема и на язовир „Асеновец“, каза още експертът.

Инж. Снежана Кънева е категорична, че благодарение на превантивната политика на Общината за намаляване риска от бедствия, като почистването на речните корита, резултатите са налице.

В Балкана се е образувала снежна покривка от около 10-15 сантиметра. Няма обаче непроходими пътища. В града на места по улиците се е образувал воден стълб от около 3-4 сантиметра. Няма сигнали за бедстващи хора или прекъсване на водата и електричеството.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев