АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОБЩИНА СЛИВЕН ПРОДЪЛЖАВА С ИЗГРАЖДАНЕ И РЕМОНТИ НА УЧИЛИЩА, ЯСЛИ И ДЕТСКИ ГРАДИНИ

Брифинг на кмета Стефан Радев и неговите заместници
12.01.2021 / 17:40

Сред акцентите на първия за тази година брифинг на кмета Стефан Радев и неговите заместници беше темата за инвестициите в образователната инфраструктура. Пред журналисти сливенският градоначалник подчерта, че и през настоящата 2021 г. фокусът на неговия екип ще бъде насочен в проекти в образователната сфера.

„Приключи проектът за цялостното обновяване на четири детски градини в града с европейско финансиране. Освен това със средства на Общината разкрихме две нови яслени групи към Детска ясла № 13, които се помещават в един от корпусите на ДГ „Детски рай-2“ в кв. „Дружба“, който обновихме изцяло. Извършихме основен ремонт и на Детска ясла №3, както и на две от площадките за игра на Детска ясла № 6.

Кметът посочи, че и през тази година Общината ще продължи да развива образователната инфраструктура. В тази връзка той информира, че започва цялостният ремонт на ДГ „Звездица“ в кв. „Даме Груев“.

„Предстои ни изпълнение на съвместен проект с Министерството на образованието, който включва строителство на три нови детски градини и реновиране на още три“, каза кметът Радев. Той допълни, че съвместният проект включва изграждането на нов корпус към училището в с. Тополчане, разширение на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ в с. Сотиря, както в бившето училище „Антон Иванов“, където със средства на Общината се възстановява компрометираният покрив.

„Материалната база на бившето училище ще бъде използвана за нуждите на ОУ „Христо Ботев“, посочи Стефан Радев

„Следваме политиката, свързана с инвестициите в образователната инфраструктура с идеята, че в дългосрочен план това е една от най-важните политики на Общината – добрата материална база“, допълни кметът.

Във връзка с предстоящите инвестиции кметът информира, че Общината ще продължи и ремонта на пътни участъци в малките населени места и в града при по-благоприятни метеорологични условия.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев