АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НАД 20 Л/КВ. М Е ПАДНАЛИЯТ ДЪЖД В СЛИВЕНСКО

Дъжд
11.01.2021 / 15:29

Над 20 л/кв. м е падналият дъжд през последните денонощия в община Сливен, съобщи на БТА инж. Снежана Кънева, началник на общинския отдел "Обществен ред, управление при кризи и oтбранително-мобилизационна подготовка". Реките са с нормалното си ниво, язовирите се пълнят без опасност от преливане. Няма затворени пътища, както и места без ток и вода.

Повишило се е нивото на язовир "Жребчево", като към момента в него има 139 милиона куб. м вода при пълен капацитет на водосбора 400 милиона куб. м, каза Пламен Иванов, управител на "Напоителни системи" - клон "Средна Тунджа". По думите на Иванов, в много влажни месеци язовирът "качва до 80 милиона", като в настоящите условия не се предвижда преливане или изпускане на вода. До началото на поливния сезон остават четири месеца, като очакванията са язовирът да се напълни, посочи той.

От осем на 12,7 млн. куб. м се е покачило нивото на язовир "Асеновец", който снабдява с питейна вода областния град, каза за БТА управителят на ВиК-Сливен инж. Севдалин Рашев. Според него това е добро начало за годината, като очакванията са да се увеличи гравитачно подаваната към града вода. През последните две години водоподаването е и помпажно, което увеличава разходите на дружеството за еленергия.

БТА

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев